Gemakkelijk een nieuw energielabel woning krijgen

G

Sinds begin dit jaar is het verplicht om een energielabel woning te hebben voor uw huis. Deze wordt gebruikt wanneer u uw huis eventueel wil gaan verkopen. Dit moet dan als bewijslast geleverd worden bij de aankoop of verkoop. Hierop kan de potentiele kopen op hun beurt weer zien wat ze te wachten staat bij de aankoop van de desbetreffende woning. Wanneer u huis wel beschikt over een geldig energielabel, kunt u op die manier onze inspecteurs inschakelen voor een hele grondige keurig met daarbij de resultaten van de index van uw woning met bijbehorend label.

Advies voor uw energielabel woning

Naast het leveren van resultaten over het energieverbruik in uw huis komen onze inspecteurs ook advies geven over op welke manier uw huis nog duurzamer kan worden. Op die manier kunt u een beter energielabel woning verkrijgen. Wanneer u namelijk een goed energielabel heeft, kunt u meer geld vragen voor uw huis, omdat hij juist zo duurzaam is. Daarbij scheelt het voor de gebruiker van het huis enorm veel in de energiekosten. Het kan belangrijk zijn bij de taxatie van uw woning om een geldig label te hebben. Het afgelopen jaar is het zelfs zo, dat u korting kunt ontvangen op uw volgende hypotheek, wanneer uw energielabel dusdanig laag is. Wij kunnen voor u inschatten hoeveel geld u kunt besparen bij uw vastgestelde label. De basisregel is hierbij hoe duurzamer de woning is, hoe meer korting u kunt krijgen.

10 jaar onafhankelijk advies

Al meer dan 10 jaar zijn wij en onafhankelijk adviesbureau die zich bezig houd met energielabel woning. Zo houden we ons bezig met het keuren van vastgoed. Onze inspecteurs zijn bouwkundige inspecteurs die er echt verstand van hebben. Dit maakt dat ze oog voor detail hebben en daarbij is het label wat ze uitbrengen ook echt objectief en realistisch.