Zakelijke lening afsluiten? Welke mogelijkheden zijn er?

Z

Eindelijk is het zo ver! U gaat beginnen met uw eigen bedrijf, het ontwikkelen van uw eigen unieke product. Na jarenlang zelfstandig knutselen in de schuur, bent u nu klaar voor het echte werk. Maar nu begint het pas, er moet een financiering komen.

 

Zakelijke lening

U stapt de bank binnen, het bedrijfsplan onder uw arm. Het is de bedoeling dat u 75.000 euro gaat lenen. Hetgeen wat in 3 jaar tijd weer afgelost kan worden. Want uw product gaat de wereld veranderen. Tijdens dit gesprek wordt duidelijk, een zakelijke lening is in principe niet ideaal voor uw idee. Want de rente is hoog en de looptijd is lang. Een zakelijke lening is bedoeld voor het opzetten van je eigen winkel of andere onderneming waarbij het rendement meer verspreid is over een langere periode. De bankadviseur die stelt wel iets anders voor; Crowdfundig.

 

Crowdfunding

Crowdfunding? Hierbij is de looptijd van uw lening kort, tussen de 12 en de 36 maanden. Daarbij is de rente vaak rond de 8%. Ideaal voor uw idee. Het bedrag waarom u vraagt krijgt u niet gelijk, maar andere bedrijven die kunnen via een speciaal platform een bedrag toezeggen. Pas wanneer het gewenste minimumbedrag is gehaald, ontvangt u uw financiering. Hierbij is wel zakelijk inzicht nodig. Want u zult door middel een goed plan de andere ondernemers moeten overtuigen van de kracht van uw product of dienst.

 

Bent u nu ook benieuwd welke manier van zakelijk lenen het beste bij u past? Op de website van zakelijkgeld is op een duidelijke manier uitgelegd wat elke manier van een zakelijke financiering precies inhoudt. Voor meer informatie: Klik hier